به گزارش شهرآرانیوز؛ در شرایطی به فضای انتخاباتی ۱۴۰۰ نزدیک میشویم که شبکه اجتماعی جدیدی به نام «کلاب هاوس» توانسته جایگاه تازهای در فضای سیاسی ایران باز و بیش از پیش توجهها را به انتخابات ۱۴۰۰ جلب کند. بااینکه مدت زیادی از انتشار اپلیکیشن کلاب هاوس نمیگذرد، تعداد زیادی از کاربران ایرانی فضای مجازی به آن وارد شده اند؛ فعالان سیاسی و خبرنگاران اصلاح طلب و اصولگرا به این شبکه پیوسته و اتاقهای مجازی را هم برای سازمان دهی مباحث سیاسی و انتخاباتی تشکیل داده اند.
در همین راستا، شامگاه شنبه ۲۱ فروردین، اولین نشست مجازی جبهه اصلاحات در کلاب هاوس با حضور ابراهیم اصغرزاده، رئیس کمیته سیاسی جبهه اصلاحات، و آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات، درباره سازوکارهای جبهه اصلاحات برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برگزار شد.
اساسیترین مشکل، شکاف بین دولت و ملت است
اصغرزاده در این نشست مجازی با انتقاد از نظارت استصوابی شورای نگهبان گفت: بدترین پروژه و پرهزینهترین پروژه برای کشور نظارت استصوابی بود. وی در ادامه با آسیب شناسی وضع فعلی کشور و ضرورت توجه به جوان گرایی و تخصص گفت: اساسیترین مشکل در جامعه شکاف بین دولت و ملت است. در کشور را باز کنید تا بهترین و متخصصترین جوانهای ایران وارد کشور شوند تا متوجه شوید فرق بین بهترین جوانهای کشور با نور چشمیهای داخلی چیست. جوان هراسی و جلوگیری از وارد شدن جوانان به امور به مهمترین پاشنه آشیل حاکمیت بدل شده است، زیرا نوآوری از ویژگیهای نسل جوان است.
اگر وضعیت کشور خراب است به این دلیل است که افراد مسئولیت کار خود را قبول نمیکنند. این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین در دفاع از مشی اصلاح طلبان و ضرورت حفظ این جریان سیاسی علی رغم همه فشارهای موجود گفت: کجای دنیا دیده اید که جریان اصلاح طلب مانند ایران با وجود امنیتی سازی سیاست، اقتصاد، فرهنگ همچنان امیدوار به بهبود اوضاع باشد و برای سامان دهی کشور تلاش کند. اگر ما بپذیریم که سیستم اصلاح ناپذیر است باید کنار بکشیم. اگر اصلاح طلبی به بن بست برسد، سیاست ورزی هم به بن بست میرسد. پایگاه اصلی اصلاح طلبان طبقه متوسط بوده و اکنون این طبقه دچار مشکل شده است.
ضرورت بازگشت اصلاح طلبان به مردم
منصوری نیز در طرح بحث خود در کلاب هاوس درباره ضرورت بازگشت اصلاح طلبان به مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: مهمترین کانون قدرت و اعتبار اصلاح طلبان، اعتماد و همراهی مردم است. هرگاه این اعتماد و همراهی زیاد بوده است، اصلاح طلبان توانسته اند گامهای بلند بردارند.
وی در ادامه با تشریح مؤلفههای گفتمان اصلاح طلبی افزود: گفتمان اصلاح طلبی به دنبال تحقق دموکراسی، توجه به حقوق شهروندی، استقلال، پرهیز از خشونت و قانون مداری است. ما اصلاح طلبیم و راه دیگری جز اصلاح طلبی را بلد نیستیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه با تأکید بر ضرورت واقع بینی در شرایط کنونی درباره چشم انداز جریان اصلاحات و انتخابات ریاست جمهوری پیش رو گفت: ما از جریان اصلاحات باید با توجه به ظرفیتهای موجود انتظار داشته باشیم. در انتخابات ۱۴۰۰ اصلاح طلبان باید روی دو مسئله تمرکز داشته باشند؛ یکی احیای سرمایه اجتماعی و دومی احیای قاعده رقابت سیاسی در انتخابات که در انتخابات ۹۸ گامهای جدی در این زمینه برداشته شد. اگر این مسیر ادامه پیدا کند، میتوان به آینده جریان اصلاح طلبی امیدوار بود.